Arbodienst Arboned wordt overgenomen door dienstverlener HumanCapitalCare.

Dat maakt HumanCapitalCare woensdag bekend.

Het bedrijf neemt 100 procent van de aandelen over. Een overnamesom is niet bekendgemaakt.

HumanCapitalCare richt zich op duurzame inzetbaarheid van werknemers en gezondheidsmanagement voor werkgevers. Arboned doet onder meer aan verzuimbegeleiding en terugvalpreventie.

Merknamen

Door de overname ontstaat een onderneming van 1.250 werknemers met een jaarlijkse omzet van 125 miljoen euro. Het gebundelde bedrijf kan diensten leveren aan ruim zeventigduizend werkgevers en meer dan 1,5 miljoen werknemers.

De beide bedrijven en de merknamen blijven overigens naast elkaar bestaan. De overname levert daarom geen banenverlies op.

Bundelen

De dienstverleners zullen hun kennis op het gebied van arbeid, gezondheid, vitaliteit en IT bundelen. Dat maakt het mogelijk nieuwe concepten en diensten te ontwikkelen.

"Arboned beschikt over veel wetenschappelijke kennis en expertise. Samen met de deskundigheid van HumanCapitalCare en haar innovatieve systemen kunnen we de vitaliteitsdienstverlening in Nederland naar een hoger niveau tillen", meent algemeen directeur Mirjam Sijmons van Arboned.

"Zo kunnen we voor klanten van beide organisaties een meetbare bijdrage leveren aan de vitaliteit en gezondheid van hun werknemers", zegt algemeen directeur Wim Huijbregts van HumanCapitalCare

"Wij zijn ervan overtuigd dat we medewerkers langer competent, gemotiveerd en gezond kunnen houden dan nu het geval is", aldus Huijbregts.

Goedkeuring

De ondernemingsraden van beide organisaties hebben ingestemd met de overname. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet de transactie nog goedkeuren.

HumanCapitalCare is in 2001 opgericht en heeft vijf regiokantoren. Er werken zo'n 340 medewerkers.
Bij Arboned werken bijna negenhonderd werknemers op 64 locaties.