Er zijn veertien geïnteresseerde partijen voor een overname van de Miss Etam- en Promiss-winkels. Doordat de banken een krediet beschikbaar stellen, blijven de winkels gewoon open.

Dit melden de bewindvoerders woensdag. Binnen twee tot drie weken moet er meer duidelijkheid zijn over de toekomst van Etam Groep, het moederbedrijf van beide winkelketens.

Een woordvoerder vertelt dat het om een diverse groep bedrijven gaat. Andere retailbedrijven zijn geïnteresseerd, maar ook investeringsmaatschappijen. 

Deze en volgende week moeten de voorstellen van de geïnteresseerde bedrijven worden verstuurd, nadat zij dinsdag de bedrijfsinformatie van Etam hebben gekregen.

Gesprekken 

De bewindvoerders hebben de afgelopen dagen gesprekken gevoerd met de directie van Etam Groep, de banken en de vakbonden om zich een beeld te vormen van de situatie.

Etam Groep kreeg vorige week uitstel van betaling. Het concern zegt zich niet te kunnen aanpassen aan de opkomst van webwinkels en de toegenomen druk op de moderetailmarkt. 

In totaal vallen er tweehonderd winkels onder Etam Groep; honderdveertig Miss Etam-filialen en zestig Promiss-filialen. In totaal werken er nu zo'n tweeduizend mensen (1.047 fte) bij het bedrijf. 

Profiel: Etam Groep

'Online niet het grootste probleem voor winkelketens' | Winkelketens die recentelijk failliet gingen | Winkelen is in 2025 vooral een dagje uit