De Etam Groep, eigenaar van modewinkels Miss Etam en Promiss, heeft een historie van meer dan negentig jaar. Hieronder een kort profiel van het Nederlandse winkelbedrijf dat gespecialiseerd is in dameskleding.

- Naam: Etam Groep

- Hoofdkantoor: Zoetermeer

- Opgericht: De eerste Etam-winkel werd in 1923 geopend, in Amsterdam. In eerste instantie bestaat de collectie vooral uit dameskousen. Later komen er meer filialen. In 1970 verandert de keten de naam in Miss Etam, om zich meer te richten op een jongere doelgroep. Promiss bestaat sinds 1994 en richt zich op de ''stijlvolle en actieve Nederlandse vrouw''.

- Winkels: meer dan tweehonderd, waarvan ruim 130 onder de naam Miss Etam en circa 65 met de naam Promiss op de gevel.

- Recente historie: Het gaat al een tijdje slecht met Etam, dat zijn verkopen ziet teruglopen. Recent werd al twee keer fors gereorganiseerd. In januari schrapte Etam nog honderd banen op zijn hoofdkantoor. Etam zei toen ook meer werk te gaan maken van de verkoop via de eigen webshop en die van Wehkamp en Otto. In 2013 verloren 140 mensen hun baan.

- Topman: Financieel directeur Frits van Peski, als interim-topman. Etam stond tot begin dit jaar onder leiding van John van der Ent. Die is sinds vorige maand de nieuwe baas van warenhuisketen V&D.

- Financiële gegevens: Etam lijdt al enkele jaren verlies.

- Werknemers: ongeveer 2200