Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
V&D

Aantal vakbondsleden bij V&D groeit

Het aantal vakbondsleden bij V&D is de afgelopen maanden flink gegroeid.
Door ANP

Op 19 januari kondigde V&D een verplicht loonoffer aan voor alle circa 5000 werknemers als onderdeel van een pakket maatregelen om het verlieslatende concern van de ondergang te redden.

Topman John van der Ent van V&D zei zondag in Nieuwsuur dat inmiddels het overgrote deel van het personeel bereid is salaris in te leveren als daarmee de toekomst van het noodlijdende warenhuis zeker kan worden gesteld.

Suijker en Den Heijer zeggen andere geluiden te horen. Volgens hen overheerst nog altijd boosheid en onbegrip onder het personeel over het verplichte loonoffer.

''Het is zijn eigen beleving die nergens op is gebaseerd'', aldus de eerste. Den Heijer: ''Het is een mooiweerpraatje. Hij kan het niet hard maken.''

De voorzieningenrechter in Amsterdam haalde vorige maand een streep door het voornemen van het concern om eenzijdig een korting door te voeren op de lonen van het personeel. V&D tekende beroep aan in deze door de vakbonden aangespannen zaak. Het is nog niet bekend wanneer deze beroepszaak dient.

Tijdlijn V&D

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

V&D

Aanbevolen artikelen