Hotels in Amsterdam hebben dit jaar meer klanten mogen verwelkomen en ook volgend jaar worden er meer kamers geboekt in de stad. 

Dit stelt consultantsbureau PwC vrijdag in een rapport. Dit jaar steeg de bezettingsgraad, het gemiddelde aantal bezette hotelkamers ten opzichte van het aantal beschikbare kamers, van Amsterdamse hotels met 2,1 procent naar 77,2 procent.

De Amsterdamse hotelsector lift mee op de Europese trend. In vergelijking met 2013 zijn er 22 miljoen toeristen meer naar Europa gekomen vorig jaar.

Bart Kruijssen, verantwoordelijk voor de hotelsector bij PwC, ziet een positief fundament in de hotelmarkt. "Amsterdam blijft de komende jaren stabiel in de Europese top tien staan. De bezettingsgraad neemt toe en ook de prijs per nacht stijgt naar een gemiddelde van 127 euro in 2016. Amsterdam heeft in 2014 een recordaantal van circa 6 miljoen gasten mogen verwelkomen."

De opkomst van meer hotels langs de ring is wel een bedreiging voor de hoteliers in de binnenstad. “Tevens is de opkomst van initiatieven als airbnb onmiskenbaar. Vooral in het lagere segment wordt daar marktaandeel weggehaald."