Er zijn sinds de overname door investeringsmaatschappijen CA Global en GA Europe 21 winkels gesloten bij Schoenenreus.

Dit vertelt woordvoerder Antoine Linderhof tegenover NU.nl.

Bij negen vestigingen gingen vrijwel meteen de deuren dicht, omdat er geen klandizie meer voor was. Nog eens twaalf winkels gingen dicht, omdat het personeel niet verder wilde werken voor Schoenenreus.

Na de overname moest het personeel verder werken voor de keten via een payrollbedrijf. Er blijven daarom ongeveer honderd winkels over die nog open zijn, volgens Linderhof.

Van de 750 werknemers zijn er nu nog 420 over. Onder andere op het hoofdkantoor zijn banen geschrapt zoals de afdeling inkoop en personeelszaken die niet meer nodig zijn. Linderhof vertelt dat de meeste werknemers ergens anders een nieuwe baan hebben gekregen. Hij benadrukt ook dat het doel is zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden.

Uitverkoop

Schoenenreus houdt op dit moment tot en met begin april uitverkoop. De uitverkoop verloopt volgens de woordvoerder bijzonder goed. De curator wist nog een paar containers met schoenen in handen te krijgen die bij de inventaris zijn gevoegd.

Hiermee willen de nieuwe eigenaren zolang mogelijk de deuren openhouden om de kans op overnames te vergroten. Naar verwachting is er maar voor enkele tientallen winkels toekomst. Het doel is om zoveel mogelijk vestigingen verkopen aan andere retailers. 

Linderhof is nu in gesprek met 28 partijen over het overnemen van vestigingen en de inventaris. Hij zegt dat alle grote bekende merken interesse tonen.

De schoenenketen werd eind februari door het Amerikaanse CA Global en het Britse GA Europe overgenomen. Beide bedrijven werken vaker samen en zijn gespecialiseerd in het opkopen en veilen van failliete inboedels van winkelketens.