Warenhuisketen V&D zou tijdens onderhandelingen met verschillende partijen hebben voorgesteld 220 extra banen te schrappen.

Dat meldt nieuwszender RTL Z woensdag op basis van ingevoerde bronnen.

Dit aantal zou bovenop de al eerder aangekondigde ontslagen op het hoofdkantoor komen. Daar verdwijnen vijftig banen.

De extra ontslagen zouden nodig zijn, omdat het bedrijf bereid is de salarissen van het personeel met een kleiner percentage te verlagen.

Rechter

Aanvankelijk wilde V&D de salarissen met bijna 6 procent verlagen. Maar de vakbonden waren het daar niet mee eens en konden dit via de rechter tegenhouden.

Verdere onderhandelingen met de vakbond zijn uiteindelijk begin deze week weer gestrand. Op dinsdag dook een brief op waarin V&D schrijft de lonen iets minder te verlagen.

De salarissen zouden dit jaar met 2 procent verlaagd worden en in 2016 met nog eens 2 procent. Maar om nog wel 10 miljoen euro te kunnen besparen, moeten er volgens de keten wel werknemers ontslagen worden.

Werkgelegenheid

"Zoals we al eerder hebben gezegd, heeft vermindering van werkgelegenheid niet onze voorkeur, maar uitvoering van het nieuwste voorstel zou helaas wel leiden tot aantasting van de werkgelegenheid", citeert RTL Z uit de brief.

V&D is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Eerder op woensdag werd bekend dat het kort geding tussen V&D en pandeigenaar Metropop is aangehouden. De partijen krijgen twee weken de tijd om er samen uit te komen.

Wat u moet weten over de problemen bij V&D | Dossier V&D | Video: Terug in de tijd van V&D