Flinke winststijging voor Waterschapsbank

De Nederlandse Waterschapsbank (NWB Bank), een belangrijke financier van de publieke sector, heeft vorig jaar een nettowinst behaald van 49 miljoen euro. 

Dat is een stijging met 15 miljoen ten opzichte van 2013 bij ongeveer gelijkblijvende bedrijfslasten. Dit maakte de bank woensdag bekend.

De winststijging kwam geheel voort uit een forse verbetering van het renteresultaat met ruim 22 miljoen euro naar 117,4 miljoen euro, terwijl het resultaat uit financiële transacties met 2 miljoen verslechterde tot min 16,4 miljoen euro.

In het jaar van haar zestigste jubileum kwam de totale kredietverlening van de NWB Bank aan de Nederlandse publieke sector uit op ruim 6 miljard euro, tegenover 5 miljard in 2013. ''Deze omzetstijging laat zien dat de bank in staat is gebleken, in een markt van toenemende concurrentie, haar hoge marktaandeel te behouden´´, aldus directievoorzitter Ron Walkier.

In zowel de publieke als de private sector blijven de investeringen onder druk staan. Na de hogere kredietomzet van 2014 zal de omzet van NWB Bank in 2015 naar verwachting terugkeren naar het niveau van de jaren hiervoor.

Volgens de huidige prognose zullen de rentebaten van de bank dit jaar verder toenemen als gevolg van de verbeterde rentemarge op de nieuwe kredietverlening van de afgelopen jaren.

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie