APG, de grootste pensioenbeheerder van Nederland, wil investeren in windmolenparken op zee. 

Het fonds overweegt ''enkele honderden miljoenen'' te steken in het windpark Borssele voor de kust van Zeeland. Dit bevestigde een woordvoerder van APG dinsdag naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant.

Aanvankelijk wees APG beleggen in windmolens op zee van de hand, omdat het de investeringsrisico's niet goed kon inschatten.

Maar APG heeft de risico's nu beter in kaart kunnen brengen, door hierover informatie te delen met andere partijen die al ervaring hebben met windenergie. ''Daardoor hebben we een beter beeld gekregen van de onzekerheden'', aldus een woordvoerder.

Investeren in windmolenparken past in het streven van APG beleggingen in duurzame energie de komende drie jaar te verdubbelen. Voor ambtenarenpensioenfonds ABP heeft APG voor 1 miljard euro belegd in duurzame energie, zoals windmolens op land.

Waterkrachtcentrales

In juli maakte de pensioenbeheerder bekend voor een half miljard euro te gaan investeren in Europese waterkrachtcentrales, vooral in Scandinavië. APG werkt hierbij samen met de Duitse investeerder in alternatieve beleggingen Aquila Capital.

APG beheert de pensioengelden van 4,5 miljoen Nederlanders bij vijf pensioenfondsen. Het gaat om een pensioenvermogen van in totaal 415 miljard euro.