Een beursgang voor zijn bedrijf Talpa is geen "miljoenste seconde" in John de Mol opgekomen.

De vijf jaar dat zijn vorige bedrijf Endemol wel beursgenoteerd was, noemt hij de vervelendste tijd van zijn leven. Dat zegt De Mol donderdagmiddag tijdens een persconferentie.

Eerder op de dag maakte Talpa bekend dat het wordt overgenomen door ITV voor een bedrag tussen de 500 miljoen en 1,1 miljard euro, afhankelijk van de prestaties gedurende de komende jaren.

Vergaderen

De groeiende hoeveelheid uren die John de Mol kwijt was aan vergaderen is één van de redenen waarom hij Talpa verkoopt.

"Geruisloos ontstond er een bedrijf dat groeit en groeit", aldus De Mol. "Vervolgens ben je eigenaar van een groot bedrijf waardoor je je niet kan distantiëren van een aantal verantwoordelijkheden."

"Het minst leuke zijn de vaste structuren, vergaderen en werken met cijfers. Dat is niet mijn favoriete deel van het werk. Ik vind het gewoon echt niet leuk", zegt De Mol. Hij wil zijn tijd liever besteden in de montagekamer en met het bedenken van nieuwe ideeën.

Daarnaast komt kijken dat er de afgelopen tijd een hoop interesse kwam uit het buitenland. "Zakelijk is de timing ook goed. Ik ben nu nog een asset, maar over vijf jaar misschien een liability."

De Mol koos naar eigen zeggen voor ITV omdat de strategie en de filosofie van het bedrijf "een op een overeenkomen" met die van Talpa.

Video: John de Mol houdt niet van vergaderen

John de Mol is zakelijk maar bovenal creatief