De nieuwe eigenaren van Schoenenreus gaan vanaf komende maandag vier weken lang een opheffingsverkoop houden bij de winkelketen.  

Schoenen, kleding en accessoires worden met "significante" korting verkocht, evenals delen van de inboedel en kantoorspullen. 

Dit meldt GA Europe, de nieuwe eigenaar van het failliete concern, vrijdag. De investeerder nam samen met CA Global Schoenenreus over. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in herstructureringen van noodlijdende winkelketens. 

Tijdens de uitverkoop gaan de investeerders de mogelijkheden voor een doorstart bekijken. Ook wordt onderzocht of er belangstellenden zijn voor afzonderlijke winkels. 

Antoine Linderhof, de woordvoerder voor de concerns in Nederland, vertelt tegenover NU.nl dat partijen uit binnen- en buitenland hun interesse kenbaar hebben gemaakt. Het gaat dan om "de bekende retailmerken", aldus Linderhof. 

De curator vertelde eerder al dat er waarschijnlijk maar toekomst is voor maximaal twintig winkels. Ongeveer 70 van de 121 winkels zouden verliesgevend zijn.

Formule

Linderhof geeft aan dat er nog wel toekomst is voor het merk Schoenenreus als formule van een tiental vestigingen met een goede webshop. Dit kan onder hetzelfde merk of onder een andere formule. Er is een mogelijkheid dat de investeerders Schoenenreus niet verkopen en dat ze in afgeslankte vorm doorgaan met de keten, hoewel de kans daarop nu klein lijkt.

Door de winkels nog vier weken open te houden, wordt de kans op overnames vergroot. Ook zorgt de verkoop van de voorraden voor een lager overnamebedrag. 

De woordvoerder zegt dat er wordt gemikt op behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid. "Als een pand wordt overgenomen kijken we of de drie à vier medewerkers ook deel kunnen uitmaken van de nieuwe winkel."

Uitstel van betaling

Schoenenreus vroeg begin dit jaar uitstel van betaling aan. Er waren tien geïnteresseerden in de schoenenverkoper, die in januari failliet werd verklaard. De helft bleek geen serieuze interesse te hebben. Veel andere partijen in de retailsector haakten af vanwege de omvang van Schoenenreus.

Uiteindelijk bleven twee partijen over die zich specialiseren in het opkopen van voorraden van failliete bedrijven. 

'Schoenenbranche is niet met z'n tijd meegegaan' | 'Online niet het grootste probleem voor winkelketens'

Winkelen is in 2025 vooral een dagje uit | Winkelketens die recentelijk failliet gingen