De vakbonden en de directie van V&D hebben dinsdagavond een urenlang, maar constructief gesprek gevoerd over eventuele loonmatiging voor het personeel van het warenhuisconcern.

Dat zeggen de bestuurders van FNV en CNV.

Afgesproken is dat V&D eerst met de 5.000 medewerkers in overleg treedt, alvorens de onderhandelingen over eventuele loonmaatregelen met de bonden te bespreken.

"We hebben verkend hoe we verder kunnen", zegt Martijn den Heijer van CNV Dienstenbond. "Maar eerst moet er iets worden gedaan aan het onbegrip over de loonmatiging onder het personeel."

Volgens Niels Suijker van FNV Handel moet het vertrouwen tussen personeel en directie eerst worden hersteld. "Daarna kunnen we verder praten. We hebben altijd de bereidheid gehad over loonmatiging te onderhandelen", aldus Suijker.

Kort geding

Oorspronkelijk wilde V&D eenzijdig een loonsverlaging van 5,8 procent doorvoeren, maar na een door de vakbonden aangespannen kort geding, stak de voorzieningenrechter daar een stokje voor.

V&D wil nu verder kijken naar mogelijke oplossingen. De bonden willen nog steeds het gesprek aangaan, maar willen dat de werkgever eerst in beweging komt. Ze voelen zich daarbij gesterkt door de uitspraak van de rechter.

Eerder werd wel overeenstemming bereikt met de pandeigenaren, de banken en de aandeelhouders over een reddingsplan. 

Gedroomde plannen V&D van Amerikaanse investeerder komen niet uit | Winkelen is in 2025 vooral een dagje uit

Dossier V&D | Video: Terug in de tijd van V&D