De Belgische investeringsmaatschappij Gimv neemt de eigenaar van biermerk Oranjeboom over van de Nederlandse investeerder Egeria. 

Dat maakte Gimv vrijdag bekend, zonder een overnamesom te vermelden.

De overname wordt gedaan samen met het management van United Dutch Breweries (UDB), dat Oranjeboom bezit. Naast Oranjeboom heeft het in Breda gevestigde UDB merken als 3 Horses, Royal Dutch en Atlas.

Verder verkoopt het bedrijf speciaalbieren, zoals niet-alcoholische en donkere moutbieren. De jaaromzet van de brouwer ligt op 77 miljoen euro. Jaarlijks wordt ongeveer 1,2 miljoen hectoliter verkocht.

UDB besteedt zijn bierproductie uit aan andere brouwerijen. Zelf regelt UDB de logistiek, verkoop en marketing. De productie van het van oorsprong Rotterdamse merk Oranjeboom bij de brouwerij in Breda werd in 2004 gestopt. Oranjeboom wordt verkocht in meer dan honderd landen, maar is vrijwel niet meer verkrijgbaar in Nederland.

Volgens Gimv is het de grootste investering in Nederland tot dusver. Het bedrijf liet weten te zullen investeren in groei van UDB. Daarbij wordt vooral ingezet op Azië en Afrika. Verder weet UDB ook in Europa te groeien, ondanks de zwakke Europese biermarkt, aldus Gimv.