Handgemaakte Cubaanse sigaren blijven onverminderd populair. In een sterk dalende sigarenmarkt steeg het marktaandeel van Cubacigar in de Benelux-landen vorig jaar tot bijna 15 procent.

De totale omzet daalde wel licht, met 1,5 procent tot 17,1 miljoen euro.

Dit maakte exporteur Habanos donderdag bekend tijdens de officiële opening van het 17e Festival del Habano in Havana.

Habanos, de wereldwijde marktleider van exclusieve longfiller-sigaren, haalde in 2014 een totale omzet van 439 miljoen dollar, gelijk aan het resultaat in 2013. Jaarlijks exporteert de onderneming ruim 100 miljoen Habanos-sigaren.

Nederland

In Nederland liet Cubacigar in 2014 een omzetgroei zien van ruim 10 procent. Het succesvolle jaar is te danken aan een volumegroei van 6 procent bij een geschat segmentaandeel van ruim 70 procent voor exclusieve longfiller-sigaren.

''Ondanks een moeilijk klimaat is onze omzet stabiel gebleven. Wereldwijd hebben we ervoor gezorgd dat ons marktaandeel boven de 70 procent is gebleven (exclusief de VS). Dat is een ongekend succes. We zullen ons ook blijven richten op opkomende markten, waar omzetgroei prominent is en waar de Habano-cultuur echt tot leven komt'', zei Luis Sánchez-Harguindey van Habanos.