Supermarktketen Jumbo heeft woensdag een tablet-app voor online bestellingen gelanceerd. 

Het is naar eigen zeggen de eerste bestel-app die een Nederlandse supermarkt speciaal voor tablets heeft ontwikkeld. De app is geschikt voor tablets met het besturingssysteem iOS of Android.

Klanten van Jumbo kunnen via de applicatie uit bijna twintigduizend producten kiezen. Na hun bestelling kunnen ze de boodschappen bij een van de dertig ophaalpunten oppikken.

"Meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens is al in het bezit van een tablet", benadrukt directeur e-commerce Roland van den Berg. Hij noemt de ontwikkeling van deze app dan ook "een logische stap".

Online

Jumbo is in november vorig jaar begonnen met een webwinkel en ophaalpunten. In december volgde een app voor smartphones. Met de komst van deze applicatie kunnen klanten op drie verschillende soorten apparaten hun boodschappen bestellen.

Consumenten kunnen bij het bestellen ook van het ene naar het andere apparaat gaan. "Wie bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze producten via zijn laptop in het winkelwagentje stopt, kan dat onderweg naar huis in de trein aanvullen met zijn mobiele telefoon en de bestelling thuis afronden op een tablet", stelt Jumbo.

Bestellingen die voor middernacht binnen zijn, kunnen de volgende middag bij het gekozen ophaalpunt afgehaald worden. Dit soort punten zijn er onder meer in Utrecht, Eindhoven, Boxtel, Barendrecht en Woerden.