Vakbond FNV wil snel duidelijkheid over de gevolgen van de uitbesteding van de distributiewerkzaamheden door V&D aan transportbedrijf G. Snel Logistics uit Woerden.

De FNV vraagt zich af wat dit betekent voor de 21 chauffeurs die nu een nieuwe werkgever krijgen. V&D heeft hier nog geen duidelijkheid over geboden, zei bestuurder Niels Suijker van FNV Handel zaterdag.

Vrijdag werd bekend dat V&D zijn distributie wil uitbesteden aan het Woerdense bedrijf. De uitbesteding past in het streven van de warenhuisketen te besparen op de kosten.

Suijker: ''Op basis van de wet overgang van onderneming hebben de chauffeurs van V&D recht op een contract voor onbepaalde tijd, als ze dat nu ook al hebben. Uit de media verneem ik dat G. Snel de chauffeurs jaarcontracten wil aanbieden. We gaan het transportbedrijf nadrukkelijk wijzen op de regels.''

Lees ook: Gedroomde plannen V&D van Amerikaanse investeerder komen niet uit | Dossier V&D | Winkelen is in 2025 vooral een dagje uit | 'Online niet het grootste probleem voor winkelketens' | Video: Terug in de tijd van V&D