De bungeejump keert weer terug naar de Pier van Scheveningen. Na de opening kan er weer van zestig meter hoogte worden gesprongen boven de Noordzee.

Dat laat projectontwikkelaar Elies Koot van KonderWessels donderdag weten. Het vastgoedbedrijf kocht eind vorig jaar samen met hotelbedrijf Danzep voor drie miljoen euro het beroemde bouwwerk.

Het bungeejumpen zal waarschijnlijk geëxploiteerd worden door dezelfde ondernemer als voor het faillissement van de Pier.

Komende zomer moet de Pier weer opengaan voor publiek. Volgens Koot moet dat gaan lukken, hoewel "misschien gefaseerd". Wel moet voor de opening "een hoge dichtheid" van ondernemers zich in het bouwwerk vestigen.

Funshopping

De nieuwe eigenaren zijn dan ook hard op zoek naar partners. "We zoeken vooral vaste huurders met goede concepten op het gebied van horeca, retail en funshopping", aldus Koot. Tijdelijke huurders worden echter niet uitgesloten.

Danzep, het bedrijf achter Easyhotel, wil op termijn wellicht een vestiging van het budgethotel op de Pier openen. Of dat ook gebeurt, is nog onduidelijk. Volgens Koot heeft het bedrijf die ambitie wel, maar gaat de Pier de komende vijf jaar eerst tijdelijk open.

In tegenstelling tot de oude Pier, krijgt de vernieuwde versie een sterke focus op programmering. De Pier moet de bezoeker een "goed gevulde agenda op het gebied van kunst, festivals en concerten" gaan bieden.

Imago

"We willen de Pier vooral weer leuk maken, het imago verbeteren. Eten op de Pier moet betaalbaar zijn, maar tegelijkertijd een belevenis", aldus Koot.

De vorige eigenaar was horecaconcern Van der Valk. De Pier werd begin 2013 failliet verklaard. Een aantal maanden later liet de gemeente het bouwwerk sluiten omdat het niet langer veilig was.

Eerder deze week werd al duidelijk dat er binnenkort waarschijnlijk een reuzenrad van ongeveer 42 meter hoog zal verrijzen op de nieuwe Pier.

Pier van Scheveningen verkocht voor drie miljoen euro