Roompot bouwt zeven nieuwe vakantieparken in Zeeland

Roompot laat een paar nieuwe vakantieparken in Zeeland bouwen. Die komen in Breskens, Domburg, Renesse, Dishoek en Nieuwvliet-Bad. Een project in Cadzand-Bad is al af. 

Met de bouw van de zeven terreinen is een bedrag van ruim 600 miljoen euro gemoeid.

De bouw levert werk op voor drieduizend mensen, de exploitatie van de parken biedt ongeveer zevenhonderd mensen een baan, aldus projectontwikkelaar Arcus en de provincie Zeeland dinsdag.

Op de parken komen in totaal 12.500 bedden. "Als alle nieuwe parken open zijn, geven de bezoekers jaarlijks 90 miljoen euro uit in de regio. Ook de zeven gemeentes profiteren van de uitbreiding: jaarlijks innen de nieuwe parken 2,8 miljoen euro toeristenbelasting bij hun gasten", verklaart Arcus.

Economisch belang

De Zeeuwse gedeputeerde voor Economie en Werkgelegenheid, Ben de Reu, noemt de bouw van de parken "van groot economisch belang voor Zeeland".

Volgens Arcus is recreatief onroerend goed een waardevast alternatief ten opzichte van traditionele beleggingsvormen en financiële producten.

Roompot bezit momenteel ongeveer tweehonderd vakantieparken en 23 campings in onder meer Nederland en Duitsland. Vooral in de provincie Zeeland zijn veel parken te vinden.

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie