Vivat Verzekeringen kondigde 1 februari 20154 een grote reorganisatie aan. De komende drie jaar schrapt het bedrijf tussen de 900 en 1.200 arbeidsplaatsen, ruwweg een derde van het totale personeelsbestand. 

Hieronder de belangrijkste gegevens van de voormalige verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten van SNS Reaal:

Merken: Vivat Verzekeringen is de naam van een houdstermaatschappij waaronder zes merken vallen. Dit zijn pensioenverzekeraar Zwitserleven, schade- en levensverzekeraar Reaal, vermogensbeheerder Actiam, honden- en kattenverzekeraar Proteq Dier & Zorg, pechhulpservice Route Mobiel en internetverzekeraar Zelf.

Hoofdkantoor: Utrecht

Werknemers: 4700 mensen, goed voor 3500 voltijdsbanen

Recente historie: Het Chinese verzekeringsconcern Anbang nam Vivat vorig jaar voor 1 euro over van de Nederlandse overheid. Die had het bedrijf in handen gekregen toen zij zich begin 2013 genoodzaakt zag SNS Reaal te nationaliseren. De bank en verzekeraar was door aanhoudende verliezen bij zijn vastgoeddivisie in grote financiële moeilijkheden geraakt.

Topman: Vivat is nog op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter. Het was de bedoeling dat oud SNS Reaal-topman Gerard van Olphen de verzekeraar zou gaan leiden. Amper twee maanden na de verkoop van Vivat aan branchegenoot Anbang stapte hij evenwel op, naar verluidt omdat het niet boterde met de nieuwe Chinese eigenaren. Zijn taken worden voorlopig waargenomen door operationeel directeur Albert Bakker.

Resultaten: Vivat boekte in de eerste helft van vorig jaar een nettowinst van 53 miljoen euro. In heel 2014 eindigde de onderneming nog 612 miljoen euro in het rood. De verzekeraar had onder meer last van de extreem lage rente.

Staat verkoopt Reaal voor 150 miljoen aan Chinese verzekeraar