Recordaantal buitenlandse bedrijven vestigen zich in Amsterdam

In de regio Amsterdam hebben zich vorig jaar 139 nieuwe buitenlandse bedrijven gevestigd. Dat is een record, liet de gemeente vrijdag weten. 

Vorig jaar vestigden zich nog 115 buitenlandse bedrijven in de hoofdstad. De 139 nieuwe bedrijven zorgen samen voor meer dan 1300 arbeidsplaatsen en willen dit binnen drie jaar uitbreiden naar meer 2359. 

 ''We zien dat bedrijven meestal klein starten bij het betreden van de Europese markt, maar binnen een paar jaar uitgroeien tot grote spelers'', zei Kajsa Ollongren, de Amsterdamse wethouder ven Economische Zaken. 

De meeste bedrijven, 33 in totaal, kwamen uit de ICT-sector. Zo vestigden de Europese hoofdkantoren van Amerikaanse bedrijven als Netflix en Uber zich in de hoofdstad. In totaal trok de stad 66 bedrijven uit Noord-Amerika, 42 uit Europa, dertig vanuit Azië en één uit Oceanië.

Ook kwamen er in 2014 ruim 8.000 internationals naar de regio. Dat is maar liefst 30 procent meer dan in 2013. De meeste kennismigranten die zich vorig jaar in de regio vestigden, kwamen uit India, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie