Een deel van het in januari failliet verklaarde schoenenbedrijf Taft wordt overgenomen. Schoenenketen Nelson Schoenen neemt vier van de elf filialen van de onderneming over.

Dat blijkt uit een faillissementsverslag over Taft dat onlangs gepubliceerd is.

Nelson neemt het filiaal aan de Amsterdamse Kalverstraat en twee panden aan de Nieuwendijk over. Daarnaast wordt een vestiging in Amstelveen overgenomen.

Voorwaarde is wel dat de zogenoemde indeplaatsstelling van Nelson als huurder van de panden door de rechter wordt goedgekeurd. De huur van de overige zeven panden, in onder meer Haarlem en Zwolle, is beëindigd.

Ook de inventaris van de genoemde winkels, de rechten op de handelsnamen Taft en Taffies en de per 1 maart nog aanwezige voorraad schoenen worden overgenomen. Het familiebedrijf uit Hoofddorp telt 700.000 euro neer voor de aanschaf. Ongeveer 25 van de 77 werknemers van Taft kunnen aan de slag blijven.

Zalando

Het faillissement is volgens de curator te wijten aan de daling van de schoenenverkopen in Nederland. Ook had het bedrijf last van nieuwe toetreders op de markt, zoals Zalando, en van kledingwinkels die naast kleding ook schoenen verkopen.

Taft is een familiebedrijf uit 1939. De keten verkoopt dames- en herenschoenen en is gespecialiseerd in laarzen. Nelson bestaat sinds 1949. Naast een webwinkel heeft de onderneming ruim 65 schoenenwinkels.

Taft is niet de enige schoenenwinkel die de afgelopen tijd het loodje legde. Ook Schoenenreus en House of Shoes gingen ten onder.

'Online niet het grootste probleem voor winkelketens' | 'Retail, autodealers en winkelketens in vrije val in 2014' | Winkelketens die recentelijk failliet gingen