Een kort profiel van de winkelketen Blokker.

- Naam: Blokker

- Opgericht: in 1896 in Hoorn door Jacob Blokker en zijn vrouw Saapke, als ''De goedkope IJzer- en Houtwinkel''. In de jaren dertig openden de zoons van Jacob en Saapke onder de naam Gebroeders Blokker winkels in Amsterdam, Utrecht en Haarlem. Bij de derde generatie werd het familiebedrijf een landelijke winkelketen.

- Organisatie: Blokker is onderdeel van de Blokker Holding. Daaronder vallen ook ketens als Marskramer, Leen Bakker, Bart Smit, Intertoys en Xenos. De onderneming is niet beursgenoteerd.

- Winkels: Blokker heeft in Nederland meer dan zeshonderd zaken met de naam Blokker op de gevel. Moederbedrijf Blokker Holding is in totaal goed voor bijna drieduizend vestigingen in meerdere landen.

- Topman: Roland Palmer. Hij werd in 2011 aangesteld als hoogste baas bij Blokker Holding. Palmer volgde toen zijn net overleden neef Jaap Blokker op. Dat was een kleinzoon van oprichter Jacob Blokker.

- Financiële gegevens: Blokker Holding zag in 2013 zowel winst als omzet afnemen. De nettowinst kwam uit op 61 miljoen euro, 5 procent minder vergeleken met het voorgaande jaar. De omzet liep 4 procent terug tot 2,5 miljard. Over 2014 zijn nog geen cijfers bekend.

- Werknemers: bij de Nederlandse Blokker-winkels werken bijna zevenduizend mensen. Wereldwijd telt Blokker Holding circa 25.000 medewerkers.