De Amsterdamse rederij Lovers is verkocht aan Tours & Tickets en Rederij 't Smidtje.

Dat heeft het familiebedrijf vrijdag bekendgemaakt.

De overnamepartners nemen ook de Amsterdamse Watertaxi Centrale en Lovers Transportainment over van Lovers. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Rederij Lovers, de Watertaxi en Lovers Transportainment op Schiphol zijn een begrip in Amsterdam en omstreken. Al meer dan 60 jaar vaart Lovers door de grachten van de hoofdstad. Het bedrijf exploiteert 24 rondvaartboten inclusief watertaxi's. Ook heeft de rederij een amfibie-bus, die toeristen op spectaculaire wijze door de grachten vaart.

Duurzaam

Tours & Tickets begon ruim dertig jaar geleden vanaf het Damrak in Amsterdam als verkooploket voor excursies en attracties. Inmiddels is het bedrijf marktleider op het gebied van excursies, stadstours en de verkoop van tickets voor musea, attracties en rondvaarten.

Rederij 't Smidtje biedt sinds 2001 rondvaarten in Amsterdam. De vloot bestaat voor een groot deel uit elektrisch aangedreven boten.

Beide partijen zeggen met de overname beter en duurzamer te kunnen ondernemen ''en ons in te zetten voor onder andere schonere, elektrisch aangedreven boten en milieuvriendelijke bussen''.