IEF Capital, de eigenaar van twaalf V&D-panden, is toch weer in gesprek met de warenhuisketen om afspraken te maken over de huur.

Dat meldt het vastgoedfonds donderdag.

"Het is duidelijk geworden dat de acute financiële problematiek zeer groot is", schrijft IEF. 

Deze week stonden beide partijen nog tegenover elkaar in de rechtbank in Amsterdam. Het in financiële nood verkerende V&D had een huurvrije periode vier maanden aangevraagd en wil onderhandelen over een structureel lagere huur. IEF eiste daarop ontruiming van de panden in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht en onmiddellijke betaling van de verschuldigde huur.

De uitspraak zou vrijdag zijn, maar op verzoek van beide partijen is het vonnis aangehouden tot 20 februari, bevestigde een woordvoerster van de rechtbank in Amsterdam.

Video: Verhuurder en V&D toch weer in gesprek

Dringend beroep

V&D en IEF Capital doen verder een dringend beroep op alle overige betrokkenen om maximale medewerking te verlenen.

V&D laat in een reactie weten "uiterst tevreden te zijn met de uitermate positieve wijze waarop IEF Capital de huidige problematiek tegemoet treedt en samen met ons aan een oplossing werkt".

IEF Capital is niet de enige verhuurder waarmee V&D in de clinch ligt. Ook beleggingsmaatschappij ProWinko, die de eigenaar is van het V&D-pand in Roermond, heeft een kort geding aangespannen om het warenhuis uit het filiaal te zetten. 

Gedroomde plannen V&D van Amerikaanse investeerder komen niet uit | V&D-personeel moet 5,8 procent salaris inleveren

Profiel V&D