Geldtransporteur Brink's en de vakbonden FNV en CNV hebben de onderhandelingen over een sociaal plan voor de medewerkers van Brink's hervat. 

Dit melden de vakbonden woensdag. 

"We zijn dinsdag uitgenodigd door de directie van Brink's om de onderhandelingen te hervatten. Na overleg met onze achterban, is besloten op deze uitnodiging in te gaan", zegt Eric Aarts, actiecoördinator CNV Vakmensen.

"Gezien de complexiteit van de zaken die moeten worden geregeld en de beschikbare financiële ruimte aan de kant van Brink’s zullen deze onderhandelingen niet makkelijk worden", waarschuwt Leen van der List, actiecoördinator bij FNV. "Maar we willen de kleine kans die wij zien om er samen met de directie uit te komen niet voorbij laten gaan."

De afgelopen weken werden estafetteacties gehouden bij verschillende regio's en vorige week werd 24 uur lang het werk neergelegd. 

Brink's wil zeshonderd van de duizend banen bij het bedrijf schrappen omdat banken Rabobank en ABN Amro overstappen naar een andere leverancier en ook SNS het contract met Brink's heeft opgezegd.