Leveranciers mogen niet de dupe worden van de ingrijpende bezuinigingsmaatregelen die V&D probeert door te voeren.

Dat laat voorzitter Jef Wintermans van brancheorganisatie MODINT dinsdag weten, na berichtgeving van RTL Z. De organisatie vertegenwoordigt ongeveer 750 fabrikanten en importeurs van kleding en andere modeaccessoires.

V&D-topman Don Roach zei in januari meerdere keren dat hij met betrekking tot de kostenbesparingen van het winkelbedrijf een bijdrage verwacht van alle betrokken partijen. Dus ook van leveranciers.

Voor zover Wintermans kan overzien, is de eigen achterban nog niet door de warenhuisketen benaderd. Toch vond hij het nodig om V&D duidelijk te maken dat hij ervan uitgaat dat de keten zich aan de 'gedragscode eerlijke handelspraktijk' houdt.

Die gedragscode is nog in ontwikkeling, maar V&D is hier wel bij betrokken, aldus Wintermans. De keten is aangesloten bij de Vereniging van Grootwinkelbedrijven in Textiel en dat is één van de partners bij het opstellen van het document.

In de code staat dat partijen niet zomaar eenzijdig wijzigingen kunnen aanbrengen in gemaakte afspraken.

'Verhuurder was bereid V&D tegemoet te komen' | Profiel V&D | Gedroomde plannen V&D van Amerikaanse investeerder komen niet uit