V&D probeert met ingrijpende maatregelen de toekomst van het bedrijf veilig te stellen, maar ondervindt daarbij grote weerstand. Hieronder een kort profiel van de warenhuisketen.

- Naam: V&D

- Opgericht: in 1887 in Amsterdam, door de zwagers Willem Vroom en Anton Dreesmann. Al snel volgden filialen in Rotterdam, Den Haag en andere grote steden.

- Winkels: V&D is naar eigen zeggen het grootste warenhuis van Nederland, met 63 winkels en een webwinkel. Ook de bekende restaurantketen La Place met ruim 250 vestigingen hoort bij V&D.

- Recente historie: V&D maakte vanaf 1999 deel uit van hetzelfde concern als De Bijenkorf en HEMA: Vendex KBB. Dat werd in 2004 overgenomen door een consortium van investeerders, en ging daarna als Maxeda door het leven. In 2010 verkocht Maxeda V&D aan Sun European, de Europese tak van het Amerikaanse investeringsfonds Sun Capital Partners.

- Topman: Don Roach als topman ad interim. Per 1 maart begint John van der Ent als nieuwe bestuursvoorzitter van de V&D Groep. Die is nu nog topman bij modebedrijf Etam.

- Financiële gegevens: V&D lijdt al jaren verlies. In 2013 verdubbelde het nettoverlies zelfs ruimschoots. Het verlies groeide van 19 miljoen euro in 2012 tot 42 miljoen euro in 2013. De omzet daalde toen met 4 procent en kwam uit op 619 miljoen euro. Over 2014 zijn nog geen cijfers bekend

- Werknemers: circa vijfduizend