De kans dat V&D de geplande salarisverlaging van 5,8 procent voor zijn werknemers erdoor krijgt bij de rechter is zeer klein.

Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl onder arbeidsrechtspecialisten.

"Het wordt heel moeilijk voor V&D. Ik ken geen andere uitspraak waarin een eenzijdige wijziging van de arbeidsvoorwaarden door de rechter worden goedgekeurd als het gaat om loonsverlaging", zo stelt Maarten van Gelderen van Van Gelderen Arbeidsrechtadvocaten.

"Een rechter past een zware juridische toets toe. Het is makkelijker om een werknemer te ontslaan, dan om de arbeidsvoorwaarden te versoberen. Helemaal als het om een primaire arbeidsvoorwaarde zoals het loon gaat."

"Een loonsverlaging kan wel op vrijwillige basis, maar dat zie je vooral bij kleine ondernemingen. Dit is een doodlopende weg voor V&D."

Financiële problemen

V&D kondigde in januari aan dat al zijn vijfduizend werknemers vanaf 1 februari 5,8 procent salaris moeten gaan inleveren. De warenhuisketen zit in zware financiële problemen en ziet zich genoodzaakt om snel de kosten omlaag te brengen door te snijden in de salarissen en de huurkosten.

De vakbonden FNV Handel en CNV Dienstenbond hebben het concern gesommeerd om alle eenzijdig voorgestelde wijzigingen in de arbeidsovereenkomsten uiterlijk woensdag in te trekken. Als dat niet gebeurt, stappen zij naar de rechter.

Volgens Pascal Kruit van Ten Holter Noordam moet een loonsverlaging voor een bedrijf een laatste redmiddel zijn. "Het is alleen mogelijk als een onderneming op het randje van een faillissement staat. En zelfs dat is wellicht nog niet voldoende."

"De rechter moet eerst beoordelen hoe slecht het precies gaat met V&D en vervolgens of er in redelijkheid een loonsverlaging verlangd kan worden van de werknemers. Dat is zelden tot nooit het geval, een lager salaris werkt in alles door. Als de werknemers straks door een reorganisatie of faillissement alsnog op straat staan, hebben ze bijvoorbeeld ook een lager laatstverdiend maandloon, wat een lagere WW-uitkering tot gevolg heeft."

Meer loon

Volgens hoogleraar arbeidsrecht Evert Verhulp van de Universiteit van Amsterdam is het "vrij zeker dat de werknemers de vordering krijgen toegewezen, ze kunnen zelfs meer loon tegemoet zien. Na dertig dagen moet de werkgever 50 procent over het loon dat niet is uitgekeerd betalen als boete."

Verhulp vindt het heel slordig hoe V&D dit heeft aangepakt. "Ze hebben zonder overleg zomaar wat geroepen. Zo ga je niet met je personeel om, ik vind het onfatsoenlijk."

Kostenniveau verlagen

V&D stelt in een reactie "structureel het kostenniveau te moeten verlagen om zo te concurreren in een steeds sneller veranderende retailmarkt".

"We hebben bijdragen van al onze stakeholders nodig, waaronder medewerkers en verhuurders, om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen en blijvende steun van onze aandeelhouder en banken te ontvangen", aldus het bedrijf.

'Loonoffer V&D is ordinaire kaasschaafreactie' | Profiel V&D