De curator van de failliet verklaarde schoenwinkelketen House of Shoes heeft niet veel hoop op een doorstart van de onderneming.

''Gelet op de slechte economische situatie in de retail zijn de verwachtingen daarover niet hooggespannen'', aldus curator Olaf Poorthuis.

House of Shoes werd dinsdag failliet verklaard. Het bedrijf heeft 28 schoenwinkels in het hele land. Er werken honderdtwintig mensen. Er is geen geld om hun salarissen te betalen en ze worden ontslagen. De winkels blijven de komende tijd gesloten.

De curator was vrijdag niet beschikbaar voor een nadere toelichting over de oorzaak van het faillissement en de omvang van de schuld.

Ook de keten Schoenenreus ging deze week failliet. Deskundigen zeggen dat de schoenwinkels niet met hun tijd zijn meegegaan. Bovendien lopen mensen langer op hun oude schoenen en geven ze hun geld liever aan andere dingen uit.

'Schoenenbranche niet met z'n tijd meegegaan'

Dit moet u weten over faillissementen | Winkelketens die recentelijk failliet gingen | 'Retail, autodealers en winkelketens in vrije val in 2014'