The Greenery, een handelsonderneming die in handen is van een coöperatie van telers van groente en fruit, schrapt dit jaar opnieuw banen.

Het bedrijf maakte donderdag bekend dat er 60 tot 65 arbeidsplaatsen verloren gaan, voornamelijk op het hoofdkantoor.

Vorig jaar schrapte The Greenery al 350 van de 1.645 banen, verspreid over de hele organisatie. Door die reorganisatie sloot het groente- en fruitbedrijf 2014 al met een ''aanmerkelijk verbeterd nettoresultaat'' af.

Maar de onderneming had wel last van moeilijke en sterk wisselvallige marktomstandigheden. En daar komt dit jaar waarschijnlijk geen verandering in.

Russische boycot

De vraag naar de producten waarin The Greenery handelt, kreeg afgelopen jaar onder meer een flinke knauw door de Russische boycot.

De helft van de plekken die nu verdwijnen betreft tijdelijke arbeidscontracten die niet zullen worden verlengd. Uiteindelijk gaan ongeveer dertig vaste banen verloren.

The Greenery is het grootste groente- en fruitbedrijf van Nederland. In 2013 was de onderneming goed voor een omzet van 1,3 miljard euro. Er werd toen ook een nettoverlies geschreven van 21 miljoen euro. De cijfers over 2014 komen pas in april naar buiten.