Het loonoffer van 5,8 procent dat warenhuisketen V&D van zijn werknemers vraagt is een "ordinaire kaasschaafreactie" en "heel slecht voor de motivatie, cultuur en betrokkenheid binnen het bedrijf".

Dat zegt hoogleraar strategisch management en ondernemingsbeleid Henk Volberda van de Rotterdamse Erasmus Universiteit tegen NU.nl.

V&D kondigde maandag aan dat al zijn werknemers vanaf 1 februari 5,8 procent salaris moeten gaan inleveren.

"Als mensen het gevoel hebben dat hun salaris niet in verhouding is met hun inspanningen, levert dat minder betrokkenheid op. Dat merk je ook in de dienstverlening. Bovendien stappen de goede mensen op. En aangezien V&D een beleveniswinkel is, is het personeel daar juist van doorslaggevend belang", aldus Volberda.

Onzekerheid

De hoogleraar wijst er ook op dat net twee maanden geleden een aantal goede mensen het bedrijf heeft verlaten en dat er al onzekerheid heerst onder het personeel. "Het is niet verstandig dit op dit moment te doen, maar de investeerders zijn ongeduldig."

Volgens Volberda schuilt het probleem van V&D vooral in de conversiegraad. "Te weinig bezoekers kopen ook daadwerkelijk iets. Dat ligt bij andere ketens veel hoger. Als er dan straks ook alleen nog maar laagopgeleid personeel rondloopt, wordt het er niet beter op. Bij prijsvechters zoals Action of Primark verwacht je niet anders als klant. Bij V&D wel."

Investeren

V&D had er wat Volberda betreft dan ook beter voor kunnen kiezen innovatiever te werk te gaan en meer te investeren in nieuwe concepten. Bovendien had het concern bijvoorbeeld slecht lopende winkels kunnen sluiten.

De kans zit erin dat V&D deze beslissing moet terugdraaien. "V&D heeft momenteel geen cao en als bedrijf mag je zo’n beslissing niet eenzijdig nemen. Individuele werknemers kunnen dit weigeren en zelfs een rechtszaak beginnen", licht Volberda toe.

Overvallen

FNV Handel stelt op zijn website "overvallen te zijn door de aankondiging van V&D". De vakbeweging neemt dan ook "nadrukkelijk afstand".

Ook FNV Handel wijst erop dat V&D de wijzigingen eenzijdig doorvoert en wil na overleg met de leden eventueel juridische stappen zetten als het bedrijf het besluit daadwerkelijk uitvoert.

CNV Dienstenbond noemt het loonoffer "buitenproportioneel". Volgens bestuurder Martijn den Heijer "biedt het bovendien geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt". De vakbond is dan ook niet van plan zomaar mee te werken aan het plan.

Meer bedrijven hebben in het verleden besloten een loonoffer van hun personeel te vragen. Zo vroeg IT-concern Capgemini zijn oudere werknemers tot 30 procent van hun loon in te leveren. Ook postbedrijf PostNL wilde zijn werknemers korten op hun salaris.

Profiel V&D