Het Amsterdamse softwarebedrijf 24i heeft het Friese Newion Investments als nieuwe investeerder binnengehaald.
 

Dit meldt het bedrijf, opgericht in 2009, woensdag. 

Precieze financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar tegenover NU.nl verklaart Frank Claassen, partner bij Newion Investments, een significant minderheidsbelang te nemen. "Dat houdt in tussen de twintig en dertig procent, meestal ligt dat bedrag rond de één miljoen euro", zegt Claassen.

24i is een ontwikkelaar van tv-apps. Het bedrijf wil internationaal uitbreiden en heeft als doelstelling de omzet verdubbelen. Enkele grote klanten van 24i zijn op dit moment RTL, Pathé, Nubeox en FOX Sports.

Newion gelooft dat de ontwikkeling van tv-apps een internationaal veelbelovende groeimarkt gaat worden en het investeringsfonds steunt op deze manier de internationale doelstellingen van 24i Media. "De bedoeling is om huidig internationaal marktleider in tv-apps Accedo pijn te doen," aldus Frank Claassen. 

Newion, gevestigd in Heerenveen, investeert vooral in softwarebedrijven in de Benelux en bestaat uit drie fondsen. Het fonds waaruit deze investering is gedaan bedraagt ongeveer 50 miljoen euro.