Reisorganisatie Oad is weer lid van reisclub ANVR. Een belangrijk moment, zo zegt het doorgestarte concern zelf. In de reissector geldt lidmaatschap als een keurmerk. 

Oad is sinds de doorstart al lid van garantiefonds SGR. Hierdoor hebben reizigers de garantie dat een geboekte reis ook wordt voortgezet in het geval een reisconcern failliet gaat. 

“Na een jaar van hard werken, zijn wij erg blij dat Oad, aan de vooravond van het vakantieseizoen 2015, ook weer is aangesloten als lid van de reisbrancheorganisatie ANVR”, aldus directeur Karen van der Zanden.

In 2014 is intern veel werk verrichten om de organisatie “de juiste vorm te geven”, schrijft de directie in een persbericht. Het concern is verder veel bezig geweest met het herstellen van de externe relaties en het terugwinnen van het vertrouwen.

Frank Oostdam, directeur ANVR, verklaart dat het goed is dat Oad aan alle toelatingseisen van de ANVR voldoet om weer lid te worden.

Failliet 

“De afgelopen dagen hebben diverse media bericht over de juridische kwestie tussen de ex-eigenaren van Oad en de Rabobank. Voor ons is het van belang dat consumenten begrijpen dat deze kwestie niets te maken heeft met het huidige Oad.”

Oad ging in september 2013 failliet. Veel onderdelen werden verkocht. Het busbedrijf maakte een doorstart met ongeveer tweehonderd medewerkers. Van der Zanden verklaarde onlangs nog in een interview aan een comeback van het bekend merk te werken.