G4S en SecurCash vragen medewerkers van geldtransporteur Brink's om te komen solliciteren.

Dat melden de bedrijven dinsdag.

G4s en SecurCash zijn begonnen met het werven van nieuw personeel, omdat de ondernemingen vanaf dit jaar verantwoordelijk zijn voor het geldtransport en het onderhoud van geldautomaten van de drie grootste Nederlandse banken.

De ondernemingen hebben eerder een Europese aanbesteding van Geld Service Nederland (GSN) gewonnen, dat is een samenwerking van ING, ABN Amro en Rabobank.

Het gaat om het beheer van zo'n tienduizend automaten, wat neerkomt op 90 procent van de markt. Dat levert ongeveer tweehonderd arbeidsplaatsen op. Daarvan zijn 135 vacatures nog niet ingevuld.

Voorkeur

"Bij de werving van personeel zijn medewerkers van Brink's nadrukkelijk uitgenodigd om op de openstaande vacatures te solliciteren, waarbij bij gelijke geschiktheid de voorkeur gegeven zal worden aan Brink's medewerkers", melden de bedrijven in een verklaring.

Brink's raakte dit jaar zijn grootste klant kwijt door de oprichting van Geld Service Nederland. De geldtransporteur maakte half oktober bekend ruim zeshonderd van de 1.080 banen te moeten schrappen.

Gebruikelijk

Eerder op dinsdag werd bekend dat het bedrijf branchegenoten GSN, G4S en SecurCash opnieuw heeft uitgenodigd om te praten over het in dienst nemen van overtollig personeel.

Volgens Brink's is het in de beveiligingsbranche bij contractwisselingen gebruikelijk, en in de cao Particuliere Beveiliging vastgelegd, dat werknemers van de oude naar de nieuwe contracthouder overgaan.

Brink's schrapt ruim 600 van de 1.080 banen | Profiel Brink's