Het conflict over het sociaal plan bij geldtransporteur Brinks blijft voortduren. Er heeft nog altijd geen toenadering plaatsgevonden tussen de betrokken partijen.

Als er eind volgende week nog geen vorderingen zijn, overwegen de vakbonden nieuwe acties. Dat zegt actieleider Leen van der List van FNV zaterdag.

Begin deze week werden enkele dagen lang al geen geldautomaten bijgevuld. Bij honderden automaten, met name van de Rabobank, was het hierdoor niet mogelijk om geld op te nemen. Op oudjaarsdag werd de staking opgeschort, maar deze kan volgens Van der List elk moment worden hervat.

Bij Brink's vindt dit jaar een reorganisatie plaats waarbij zeshonderd van de ongeveer duizend werknemers hun baan verliezen. Dit als gevolg van het vertrek van Rabobank als belangrijkste klant bij Brinks. De bonden eisen onder meer dat Brink's zoveel mogelijk mensen naar nieuw werk begeleidt.

Initiatief

Van der List verwacht komende dagen initiatief van de geldtransporteur. Brink's zei eerder deze week graag weer met de bonden om de tafel te gaan, maar Van der List heeft hiertoe nog ''geen signalen'' ontvangen.

De bonden werken ook aan een plan om meer druk te kunnen zetten op de branchegenoten van Brinks die de opdracht bij Rabobank overnemen. Die zouden werknemers van Brinks moeten aannemen, aldus Van der List. Meer wil hij over zijn actiestrategie niet kwijt.

Geldtransporteur Brink's wil verbod op staking | Brink's schrapt ruim 600 van de 1.080 banen | Profiel Brink's