Internetondernemer Ben Woldring (29), ceo van Bencom Group, voorziet gouden tijden voor startende ondernemers nu Neelie Kroes is aangesteld als ambassadeur van startups in Nederland.

"Internet heeft de weg vrijgemaakt, de wereld ligt aan de voeten van jonge Nederlandse ondernemers. Als ze maar blijven vernieuwen", zegt de uitbater van vergelijkingssites op N Channel TV. "Mooie voorbeelden zijn Blendle en Wetransfer."

Nu Nederland een speciale startup ambassadeur heeft moet de weg naar succes nog vrijer gemaakt worden. "Kroes kan het klimaat verbeteren", zegt Woldrink.

We hebben een goede luchthaven, een zeehaven, maar ook een van de beste havens voor het internet met een van de grootste internetknooppunten ter wereld gewoon in Nederland. "Amsterdam Internet Exchange is een belangrijke derde haven voor ondernemers", vindt Woldring.

En Kroes is de aangewezen persoon om Nederland als 'startupland' verder op de kaart te zetten. "Ze is misschien niet de jongste, maar ze weet zich altijd te omringen met de juiste mensen en kennis", zegt Woldring.

"Het is zonde om naar Londen of San Francisco trekken, want we hebben in Nederland alles wat jonge ondernemers nodig hebben."

Bekijk het interview