Joop van den Ende gaat mogelijk een meerderheid van zijn aandelen in musicalbedrijf Stage Entertainment verkopen. Hij is op zoek naar partners om zijn bedrijf internationaal te laten groeien.

Hij is inmiddels met verschillende partijen in gesprek, laat een woordvoerder woensdag weten na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Van den Ende is nu nog enig aandeelhouder.

De komst van partners betekent dat hij minderheidsaandelen van de hand zal doen, aldus de zegsman. "Maar Van den Ende geeft wel aan dat hij niet weggaat uit het bedrijf.''

Een verkoopproces is al opgestart en moet in het eerste kwartaal van volgend jaar klaar zijn, zo melden anonieme bronnen. Volgens de woordvoerder bevinden de gesprekken zich in een "oriënterende fase". 

Potentiële kopers zijn vooral investeringsmaatschappijen zoals Providence CVC en BC Partners. Ook partijen uit Engeland en de Verenigde Staten hebben belangstelling. De verkopers zouden mikken op een prijs die het bedrijf op een half miljard euro waardeert.

Een verkoop moet ervoor zorgen dat het bedrijf meer kan uitbreiden. De doelstelling is om binnen vijf jaar de omzet te verdubbelen naar 1 miljard euro.

Verlinde

In Nederland kondigde Stage Entertainment vorige week al de overname aan van de musicalonderneming van Albert Verlinde. De Nederlandse tak van Stage fuseert met Verlindes productiebedrijf en Verlinde wordt hiervan per 1 maart de directeur.

Stage Entertainment is actief in meerdere Europese landen en in de Verenigde Staten, en heeft ook eigen theaters. In het afgelopen boekjaar, dat eind juli eindigde, werd een omzet behaald van 515 miljoen euro en een bedrijfswinst van bijna 50 miljoen. Bij het bedrijf werken ongeveer 3000 mensen.