Winkelketen Halfords maakt een herstart in afgeslankte vorm. Circa 20 procent van de voormalige werknemers kan weer aan de slag.

Zo laat het bedrijf dinsdag weten.

De curatoren hebben een overeenstemming bereikt met de franchisenemers over een herstart.

De franchisenemers bezitten gezamenlijk al 28 filialen en kopen 17 winkels erbij. Daarnaast nemen zij van negen overige filialen de voorraden over.

Daarnaast hebben de franchisenemers onderdelen van het hoofdkantoor gekocht. Naar verwachting zal de nieuwe organisatie circa 75 tot 100 voormalige Halfords-werknemers weer een baan bieden.

Gesprekken

Beide partijen zijn nog in gesprek over de verkoop van veertien filialen. Dan zou het nieuwe bedrijf uit bijna zestig winkels bestaan.

Hierover komt medio januari 2015 meer duidelijkheid.

Halfords

Detailhandelaar Halfords werd begin oktober failliet verklaard. Begin december maakten de curatoren bekend dat het oorspronkelijke plan om een doorstart te maken waren van tafel was.

Door de sluiting van de winkels verloren ongeveer 450 medewerkers hun baan. De frachisezaken vielen buiten het faillissement en bleven de afgelopen maanden wel open.

Retaildeskundigen Paul Moers en Frank Quix noemden het faillissement van Halfords terecht. "Halfords is onvoldoende meegegaan met de marktontwikkelingen en heeft zich nooit goed onderscheiden", aldus Moers tegenover NU.nl.

Halfords was sinds 1973 actief op de Nederlandse markt. De onderneming telde in totaal honderddertig filialen, inclusief de franchisewinkels.

Winkelketens die recentelijk failliet gingen