Het Beurs WTC-gebouw in Rotterdam gaat over naar een nieuwe eigenaar.

Het pand en de bijbehorende parkeergarage in hartje Rotterdam worden overgenomen door twee fondsen van de Amsterdamse vermogensbeheerder Bouwinvest. Dinsdag werd de koopovereenkomst gesloten.

De deal is het resultaat van een koerswijziging van de gemeente Rotterdam. Die besloot onlangs dat het publieke belang niet langer gediend is bij een aandeelhouderschap in de Rotterdamse beurs.

De gemeente zit voor de helft in Beurs Rotterdam N.V, waartoe ook het Congress & Event Center behoort. De andere helft is in handen van particuliere en zakelijke partijen.

Overname

Met de overname is ongeveer 135 miljoen euro gemoeid. Door de deal verliest ongeveer de helft van de ruim veertig medewerkers van Beurs Rotterdam N.V. zijn baan, meldde een woordvoerder. Het Congress & Event Center wordt in de eerste helft van volgend jaar verzelfstandigd.

Het huidige beursgebouw in Rotterdam dateert uit de jaren dertig en is de opvolger van eerdere beursgebouwen in de stad. De bijbehorende 97 meter hoge kantoortoren is van latere datum. Deze werd in 1987 geopend door koningin Beatrix.