Ook de Duitse Mexx-bedrijven zijn op de fles gegaan, nadat eerder deze maand de Nederlandse moederonderneming failliet ging.

Dat laat de Duitse curator Georg Kreplin dinsdag weten. Het gaat om Mexx Modehandels en Mexx Holding.

De keten telt in Duitsland ongeveer 35 filialen en 500 werknemers. Voorlopig blijven de winkels wel open. Daarvoor moeten de leveranties zeker gesteld worden, een lastige klus volgens de curator, aangezien alle spullen van het eveneems failliete  Nederlandse bedrijf afkomstig zijn.

In 2013 zette de keten in Duitsland nog zo’n 40 miljoen euro om. Dit jaar is de omzet echter "verder teruggelopen door de moeilijke situatie in de modebranche", aldus de curator.

Volgens Kreplin kan Mexx Duitsland mogelijk in afgeslankte vorm een doorstart maken. Een succesvolle reorganisatie is echter "heel onzeker".

Het moederbedrijf ging begin december op de fles. De Nederlandse curator Frits Kemp is nog bezig de mogelijkheden voor een doorstart te onderzoeken.

Mexx heeft winkels in vijftig verschillende landen. In Europa gaat het om 315 filialen. Daaronder zitten veel franchisenemers, een aantal outletwinkels en store-in-stores.