Textielketen Zeeman haalt een speelgoedvliegtuig terug uit zijn winkels omdat op de verpakking een afbeelding staat van vliegtuigen met op de achtergrond de voormalige Twin Towers in New York.

Dat heeft het bedrijf maandag laten weten.

De totale partij bestaat uit 8000 stuks, waarvan er nog zo'n 1780 in de winkels liggen en worden teruggehaald. ''De dozen van de verkochte speelgoedvliegtuigjes zijn waarschijnlijk al weggegooid.''

Zeeman zegt er achter te zijn gekomen doordat RTL bij het winkelbedrijf aan de bel had getrokken. ''Wij zijn er erg van geschrokken'', aldus de woordvoerster.

China

Speelgoed en doos met de gewraakte afbeelding zijn in China gemaakt. ''We hebben het speelgoed getest op veiligheid, maar blijkbaar is de afbeelding op de doos aan onze aandacht ontsnapt.''

De Twin Towers waren onderdeel van WTC in het financiële hart van New York. Dit gebouwencomplex werd op 11 september 2001 verwoest toen terroristen van al-Qaeda met gekaapte passagiersvliegtuigen doelbewust de torens invlogen. Bij deze aanslagen in New York vielen meer dan 2600 doden.