De Nederlandse horeca boekt al vijf kwartalen op rij omzetgroei.

Dat laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag weten.

In het derde kwartaal van 2014 bedraagt de groei 4,7 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De stijging is in het derde kwartaal wel iets afgezwakt vergeleken met het eerste halfjaar, toen een plus van bijna 6,5 procent werd geboekt.

De omzet van restaurants, kantines en cateringbedrijven is in het derde kwartaal met 5,7 procent het hardst gegroeid. Ook snackbars en hotels doen het goed.

Het vertrouwen onder horecaondernemers neemt in het vierde kwartaal verder toe en komt daarmee voor de derde keer op rij positief uit. Hiervoor daalde het vertrouwen onder ondernemers tien kwartalen lang onafgebroken.

Horecaondernemers zien ook 2015 met vertrouwen tegemoet. Een derde verwacht meer omzet dan in 2014. Slechts 7 procent voorziet een lagere omzet.

Ook over de toekomstige investeringen en de werkgelegenheid in de sector zijn ondernemers positiever dan in voorgaande jaren. Voor 2014 werd nog uitgegaan van een krimp van de investeringen en de werkgelegenheid, voor 2015 wordt geen verdere afname verwacht.