Producent van diepgevroren aardappelproducten Lamb Weston/Meijer investeert de komende jaren 120 miljoen euro in de modernisering en uitbreiding van zijn fabriek in Bergen op Zoom.

Dat levert vijftig nieuwe banen op. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Het concern verwacht het investeringsproject medio 2016 af te ronden. De fabriek biedt momenteel werk aan 145 vaste krachten.

De uitbreiding is een opsteker voor de werkgelegenheid in Bergen op Zoom. De Brabantse stad kreeg eerder dit jaar een zware klap te verwerken door de sluiting van de sigarettenfabriek van Philip Morris. Ruim 1200 mensen verloren hun baan.

Vraag

Lamb Weston/Meijer zegt dat uitbreiding van de productiecapaciteit nodig is om tegemoet te komen aan de groeiende internationale vraag naar kwalitatief hoogwaardige aardappelproducten.

Het bedrijf, dat onder andere frites levert aan internationale fastfoodketens, startte in 1994 als joint venture tussen het Amerikaanse ConAgra Foods Lamb Weston en het Nederlandse familiebedrijf Meijer Frozen Foods. Behalve in Bergen op Zoom heeft het bedrijf in Nederland ook productielocaties in Kruiningen en Oosterbierum, een fabriek in het Verenigd Koninkrijk en een fabriek in Oostenrijk.