Detailhandelaar Halfords maakt definitief geen doorstart.

Dat maken de curatoren van het bedrijf, dat begin oktober failliet werd verklaard, donderdag bekend.

Vorige week werd duidelijk dat de oorspronkelijke plannen om een doorstart te realiseren waren afgeketst, maar dat de curatoren nog wel in gesprek waren met een "serieuze overnamekandidaat".

Deze had zich pas op het laatste moment gemeld. Nu blijkt dat ook dit aanbod niet voldeed aan de "minimale voorwaarden die de curatoren hebben gesteld".

Een woordvoerder van Halfords kon geen namen noemen van de ''serieus geïnteresseerde partijen'' waarmee de afgelopen weken is gesproken. ''Die onderhandelingen vinden in vertrouwelijkheid plaats tussen de curatoren en de potentiële kopers''.

Macintosh

Door de sluiting van de winkels verliezen ongeveer 450 medewerkers hun baan. De nog aanwezige voorraden uit de winkels worden de komende tijd verkocht.

De filialen van Halfords zijn sinds een week dicht. Daarnaast zijn er 28 franchisezaken, die tot nu toe hun deuren wel open hebben gehouden en overwegen als groep onder een eigen naam verder te gaan. Zij vallen buiten het faillissement.

Halfords was sinds 1973 actief op de Nederlandse markt actief. De onderneming telde in totaal honderddertig filialen, inclusief de franchisewinkels.

Macintosh, dat bij Halfords bij de verkoop van dat bedrijf medio 2013 nog een lening meegaf van 9,5 miljoen euro, was niet bereikbaar voor commentaar. Macintosh stelde in oktober nog zekerheden te hebben bij de vordering op Halfords. De curatoren beginnen waarschijnlijk op zeer korte termijn met de verkoop van de voorraden, maar of dat genoeg opbrengt om de lening af te lossen zal moeten blijken.

Winkelketens die recentelijk failliet gingenDit moet u weten van faillissementen