Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bier tappen

Na positief kwartaal weer verkoopdaling bij cafés

Na in het tweede kwartaal nog een hogere afzet te hebben gedraaid, hebben cafés in het derde kwartaal weer de weg naar beneden ingezet.
Door NU.nl

In vergelijking met een kwartaal eerder daalde de consumptie in cafés met 2,2 procent, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Op het tweede kwartaal van dit jaar na, daalt de consumptie elk kwartaal sinds de laatste drie maanden van 2010. tweede kwartaal hebben.

De omzet van cafés daalde met 1,4 procent in het derde kwartaal.

De rest van de horeca rapporteerde voor het derde kwartaal op rij positieve groeicijfers. Hotels en restaurants wisten 2,2 procent meer omzet te draaien van juli tot en met september. Vooral buitenlandse gasten wisten de Nederlandse hotels meer te vinden.  

In restaurants werd in de zomer 2,3 procent meer gegeten en gedronken dan in het voorjaar. Snackbars en ijssalons behaalden in het derde kwartaal ook meer omzet en volume, maar de groei was minder sterk dan in het eerste en tweede kwartaal.

De gehele horeca heeft in het derde kwartaal van dit jaar 1,2 procent meer omzet gedraaid vergeleken met een kwartaal eerder. Het aantal consumpties en overnachtingen nam met 0,9 procent toe.


Lees meer over:

Horeca

Aanbevolen artikelen