PostNL heeft na een proefperiode van drie maanden besloten om door te gaan met het bezorgen van pakketten op zondag.

Dat laat een woordvoerster van het postbedrijf donderdag weten aan NU.nl. PostNL ging eind augustus van start met de proef en liet toen weten het eerste postbedrijf op het Europese continent te zijn dat zeven dagen per week pakketten bezorgt.

De pilot werd uitgevoerd samen met de webwinkels Coolblue en Bas Group, het bedrijf achter Mycom, iCentre en Dixons.

"Inmiddels zijn we ook met andere webshops in gesprek", aldus de woordvoerster. "In het tweede kwartaal van 2015 verwachten we nieuwe klanten te kunnen toevoegen."

Avondbezorging

Zowel de aantallen als het aantal op tijd bezorgde pakketten nemen toe. "Het is een dienst die mensen bevalt. Dit is de toekomst, dat zien we ook aan de avondbezorging, die eveneens goed loopt. Webwinkels zijn natuurlijk 24/7 open."

Volgens de woordvoerster is het nog te vroeg om iets te zeggen over de eventuele extra omzet die de pakketbezorging op zondag oplevert.

Ook heeft de uitbreiding van diensten nog geen extra werkgelegenheid opgeleverd. "We kunnen het nu af binnen de huidige formatie. Maar afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van de nieuwe webwinkels die zich aansluiten, zullen we in de toekomst misschien extra mensen moeten inzetten."

De pakketten worden bezorgd in Nederland en België. Er hoeft niet extra betaald te worden voor pakketjes die van Coolblue afkomstig zijn. Consumenten die voor zaterdag 23.59 uur hun bestelling hebben geplaatst, kunnen hun producten zondag laten afleveren.

Eind oktober maakte het bedrijf bekend pakketautomaten te gaan installeren op acht grote NS-stations en Schiphol Plaza. Klanten die iets besteld hebben bij een webwinkel kunnen ervoor kiezen hun bestelling bij zo'n automaat af te halen.

'Op zondag kan je al spelen met je aankoop' | PostNL installeert pakketautomaten