De Nederlandse toiletuitbater 2theloo gaat 44 vestigingen openen in de grootste treinstations van Frankrijk. Het bedrijf maakte de samenwerking met de Franse Spoorwegen (SNCF) dinsdag bekend zonder financiële details te noemen.

De toiletwinkels openen tussen 2015 en 2017 de deuren, te beginnen met 28 locaties volgend jaar. ''Deze uitbreiding in Frankrijk verstevigt 2theloo’s positie als marktleider op het gebied van toiletservices'', zegt het bedrijf. 2theloo wil in 2017 uitbreiden naar 2000 locaties wereldwijd.

''Wij zijn bijzonder verheugd met deze nieuwe samenwerking en de keuze van de SNCF voor ons concept. 2theloo zal met deze ervaring de mogelijkheid hebben verder uit te breiden naar de grote stations in Europa'', zegt topman Almar Holtz in een toelichting.

Naast schone wc’s biedt 2theloo een winkel voor hygiënische producten, drankjes en 'grappige cadeaus'.

''Het kwalitatieve, moderne en innovatieve karakter van het toiletwinkelconcept gaf bij de SNCF de doorslag om voor 2theloo te kiezen'', liet de onderneming weten.

In de aanloop naar de samenwerking met SNCF nam 2theloo al de toiletwinkelketen PointWC uit Parijs over. Dat zorgde voor kennis van de Franse markt en een uitbreiding van verschillende lokale vestigingen.

Sinds de oprichting in 2011 groeide 2theloo naar bijna tweehonderd toiletwinkels in winkelcentra, toeristenlocaties en benzine- en treinstations in veertien landen.