Het Openbaar Ministerie (OM) gaat ABN Amro niet vervolgen in verband met de verkoop van derivaten aan woningcorporatie Vestia.

Dit liet een woordvoerster van het functioneel parket van het OM donderdag weten.

Vestia en het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) hadden vorig jaar aangifte gedaan tegen ABN AMRO. De partijen beschuldigen het vroegere Fortis, dat in 2010 is opgegaan in de staatsbank, van ''ambtelijke omkoping'' inzake een aantal twijfelachtige derivatendeals.

De woningcorporatie liet woensdag doorschemeren aangifte te hebben gedaan tegen ABN AMRO. Die dag werd ook bekend dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de bank een boete van 3 miljoen euro had opgelegd. De bank had volgens de toezichthouder onvoldoende gegevens bijgehouden over diensten van Fortis aan Vestia. Hierdoor bleef belangrijke informatie over een aantal twijfelachtige derivatendeals buiten het blikveld.

De woordvoerder van het OM zegt nu dat al snel na de aangifte door Vestia in 2013, is besloten niet tot vervolging over te gaan. ''Er waren geen aanknopingspunten om een onderzoek te beginnen.''

Miljoenenboete ABN voor ontbrekende gegevens over Vestia