Een team van young professionals van Alliander Cordaid en partners heeft bij de Partnership Verkiezing de 'Best New Partnership Award' gewonnen.

Dit meldt de organisatie woensdag. Tien teams van jonge managers moesten een investeringsplan bedenken voor een ontwikkelingsland.

In het plan van Alliander wordt de onbetrouwbare energievoorzieningen in Afrikaanse ziekenhuizen stabieler gemaakt en zuiniger.

Als prijs heeft het team een startkapitaal van 2.500 euro, een mediapakket van 10.000 euro en een advieslunch met de juryleden gewonnen.

De aanmoedigingsprijs was voor het team van Van Gansewinkel. Zij hadden een plan voor een Indiase recycle value chain ontwikkeld. In het plan worden de arbeid- en milieu-omstandigheden verbeterd.

Naast prijzen voor nieuwe plannen werden ook voor bestaande initiatieven prijzen uitgereikt. SimGas, WASTE en FINISH krijgen de prijs voor 'Best Existing Partnership Award 2014'. Dit initiatief levert biogas-sanitatie systemen aan melkveehouders in India voor een hogere melkopbrengst.