De 1.050 werknemers van geldtransportbedrijf Brink's hebben een nieuwe cao. Ze krijgen met terugwerkende kracht een loonsverhoging van 2 procent.

Dat  meldt FNV Transport & Logistiek woensdag 

De cao loopt van april 2014 tot april 2015. Naast de afspraken over lonen zijn ook pensioenafspraken gemaakt.

''Ik ben tevreden, want het brengt deels de rust die werknemers in deze tijd nodig hebben. We kunnen ons nu concentreren op de reorganisatie en het bijbehorende sociaal plan, waarbij ons uitgangspunt is dat niemand de WW ingaat'', zegt Meindert Gorter, vakbondsbestuurder bij FNV. 

Brink's maakte vorige maand bekend zeshonderd banen te schrappen en vestigingen in Arnhem, Rotterdam en Zwolle te sluiten. Het hoofdkantoor in Houten wordt veel kleiner.

Brink's raakt Rabobank als grootste klant kwijt. Dat is een te zware aderlating voor het bedrijf. Onderhandelaar Peter de Ridder van CNV Vakmensen is kritisch over de rol van de bank.

Verantwoordelijkheid

Volgens De Ridder heeft de bank als grootste klant en mede-eigenaar van Geldservice Nederland een "grote maatschappelijke verantwoordelijkheid". 

In eerste instantie leek Rabobank mee te willen denken over oplossingen, meent De Ridder. "Het zag er hoopvol uit. Maar we krijgen nu signalen dat de Rabobank zich terugtrekt uit dit gesprek." 

"De betreffende medewerkers zijn door de Rabobank zelf teruggefloten. Dat steekt. Maar de bank is nog niet van ons af", aldus de onderhandelaar.